Ο σύγχρονος Σατανισμός και το Τάγμα των Εννέα Γωνιών

Azoth Sumor by Richard Moult (2013)

Editorial Note: Due to an error – or a malapropism or possibly some unconscious mis-speaking – a recent video clip was given the title ‘Modern Satanism and the Order of Nine Angles’ when it should have been something like ‘Modern Satanism and Aquino’s Rite of the Nine Angles’. The clip, as they now say, went viral, leading to a splurge of interest in not only the Order of Nine Angles, but also – due to various persistent rumors and allegations – in a certain Mr Myatt. The following comment on the clip, just one example of the many misinformed comments based on that humorous error, is currently (2014/01/21) doing the rounds on Greek blogs.

°°°

Ο σύγχρονος Σατανισμός και το Τάγμα των Εννέα Γωνιών

Παρά το «ανησυχητικό» του θέματος και τις πινελιές τρόμου που το συνοδεύουν, η σύγχρονη εκδοχή της οργανωμένης λατρείας του Σατανά έχει αρχίσει να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με τα προγράμματα αυτοβοήθειας και ψυχολογικής ενίσχυσης, τα φυσιολατρικά κινήματα και τις φιλοσοφίες του ατομικισμού, οι οποίες προάγουν την πίστη στον παράγοντα της ανθρώπινης βούλησης, πέρα από τη χριστιανική αυταπάτη, όπως την ονομάζουν οι θιασώτες του Σατανισμού, ενός Θεού απώτατου κυρίαρχου λυτρωτή.

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του ιστότοπου εναλλακτικής δημοσιογραφίας Vice.com, με επικεφαλής τον διάσημο πλέον ρεπόρτερ Τόμας Μόρτον, ταξίδεψε μέχρι το Κλίβελαντ για να γνωρίσει και να μιλήσει από κοντά τον ‘Ερικ Φρίμαν, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στη δυαδικότητα του «Κακού», αλλά και να μάθει τα μυστικά της αλλοίωσης της πραγματικότητας μέσω της δύναμης του μυαλού.

Αναφορά γίνεται και στο «πολυφορεμένο» τα τελευταία χρόνια Τάγμα των Εννέα Γωνιών που έχει γίνει αντικείμενο πλήθους αναφορών, δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ.

Το τάγμα των εννέα γωνιών δημιουργήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία την δεκαετία του 1960, από την ένωση τριών Νεο-παγανιστικών ναών των Camlad, The Noctulians και The Temple of the Sun.

Μετά από την μετανάστευση του Αρχηγού τους στην Αυστραλία, ο David Myatt ανέλαβε το τάγμα και ξεκίνησε να γράφει τις δημόσια διαθέσιμες πλέον διδαχές του Τάγματος.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ο Myatt, με εμπλοκές σε Νεο-Ναζιστικά κινήματα, πιστεύεται πως δημιούργησε το ψευδώνυμο Anton Long, με το οποίο και έγραψε τις προκηρύξεις του Τάγματος.

Στο εγχειρίδιο του τάγματος («Naos: A practical guide to Modern Magic»), διαβάζει κανείς:

«Βασική πεποίθηση στην Μαγεία είναι το γεγονός ότι ο φαινομενικός κόσμος των πέντε αισθήσεων είναι ημιτελής.

Οι μάγοι πιστεύουν πως ζούμε σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από αυτόν των πέντε αισθήσεων που μας παρουσιάζεται.

Πιστεύουν πως κάθε ζωντανό όν κατέχει , λόγω της ζωής που ρέει μέσα του, συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούμε να τις αντιληφθούμε αν τις κατανοήσουμε.

Αυτή η κατανόηση είναι και ένας από τους στόχους της Απόκρυφης Μύησης…»


Image credit: Azoth Somer, a painting by the English artist Richard Moult